Sluiten

Tropisch bananenbrood

  1. Tropisch bananenbrood

ca 10 plakken

4 overrijpe bananen

1/2 verse ananas in kleine stukjes of een blikje ananasstukjes 

handvol rozijnen of cranberry''s (event. wellen in wat rum) 

3 eieren 

150 g amandelmeel

50 g kokosmeel (of alleen 200 gr amandelmeel) 

50 g kokosolie,gesmolten

50 m ahornsiroop 

mespuntje vanille poeder 

2 tl wijnsteenbakpoeder 

2 tl kaneel 

1 tl nootmuskaat 

100 g kokos, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan -

kokosvlokken (ter decoratie)


  1. Warm de oven voor op 180°C. Prak de bananen met een vork tot puree. 
  2. Klop de eieren schuimig in een kom.
  3.  Doe het meel erbij ende rest van de ingrediënten, tot slot de bananenpuree en roer tot een mooi beslag. 
  4. Vet een brood of cakevorm in en leg er een stukbakpapier in. Bak ongeveer 1 uur en 15 minuten, totdat een prikker of vork je erin steekt niet meer plakkerig is.
  5.  Laat in de vorm afkoelen en daarna nog op een rooster. 
  6. Je kunt de plakken ook goed invriezen, dan heb je altijd een snel-klaar-ontbijtje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen