Sluiten

Tropisch bananenbrood

Een lekker fruitig bananenbrood met een tropisch twist door de verse ananas en de geroosterde kokos.

  1. Tropisch bananenbrood

Ingrediënten

  • 4 overrijpe bananen
  • 1/2 verse ananas in kleine stukjes of een blikje ananasstukjes 
  • handvol rozijnen of cranberry''s (event. wellen in wat rum) 
  • 3 eieren 
  • 150 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel (of alleen 200 gr amandelmeel) 
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 50 m ahornsiroop 
  • mespuntje vanillepoeder 
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder 
  • 2 tl kaneel 
  • 1 tl nootmuskaat 
  • 100 g kokos, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • kokosvlokken (ter decoratie)


Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen met een vork tot puree. 
  2. Klop de eieren schuimig in een kom.
  3. Doe het meel erbij ende rest van de ingrediënten, tot slot de bananenpuree en roer tot een mooi beslag. 
  4. Vet een brood of cakevorm in en leg er een stukbakpapier in. Bak ongeveer 1 uur en 15 minuten, totdat een prikker of vork je erin steekt niet meer plakkerig is.
  5. Laat in de vorm afkoelen en daarna nog op een rooster. 
  6. Je kunt de plakken ook goed invriezen, dan heb je altijd een snel-klaar-ontbijtje.

Porties

1 cake

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen