Sluiten

Ontbijtkoek met peer

Wist je misschien niet, maar ontbijtkoek is best eenvoudig zelf te maken. Deze is zonder suiker en met stukjes peer. Je kunt er ook noten aan toevoegen of bijvoorbeeld gemberblokjes. Ook met de specerijen kun je variëren: speculaaskruiden of een beetje kardemom is ook lekker hierin en zoals je ziet: er mag ook best véél in.

  1. Ontbijtkoek met peer

Ingrediënten

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g appel-perenstroop (Crombach)
  • 150 g honing
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el 5 spice kruiden
  • 1 el kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 ml (amandel)melk
  • 1 grote of 2 kleine rijpe peren in stukjes

Benodigdheden

  • ingevette met bloem bestoven cakevorm (1 ltr)
  • mengkom
  • garde of mixer
  • mesje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150℃.
  2. Mix alle ingrediënten door elkaar behalve de peer.
  3. Giet het beslag in een ingevet cakeblik. Ik leg er altijd nog een velletje bakpapier in, dat vet je dan ook in.
  4. Roer er blokjes peer door of steek dungesneden partjes erin, zoals ik hier gedaan heb.
  5. Bak in ongeveer 1 uur gaar. De koek blijft een beetje sticky.
  6. Laat op een rooster afkoelen.

Tip: Verpak hem goed en dan binnen een paar dagen opeten of snij in plakken en vries hem in. Het lekkerst met een beetje (nou ja, lekker veel, wat mij betreft) roomboter erop.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen