Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Bananenkoek met honing

Bananenkoek met honing en noten.

  1. Bananenkoek met honing

Ingrediënten voor 1 cakeblik:

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 150 g zachte boter of margarine
  • 2 el yoghurt
  • 4 el honing 
  • 3 bananen, fijn geprakt
  • 50 g rozijnen
  • 100 g gemengde noten, grof gehakt
  • eventueel een mespuntje vanillepoeder (of een zakje vanillesuiker)
    snufje zout 

Porties

ongeveer 8 sneetjes

Bereidingstijd

1 uur in de oven

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. 
  2. Meng zachte boter met honing en meng er de eieren door. 
  3. Klop het mengsel mooi glad en meng er dan de yoghurt, geprakte bananen, gehakte noten en rozijnen door. 
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met zout en eventueel vanillepoeder en voeg dit al roerende toe aan het beslag. 
  5. Schep het beslag in een ingevet cakeblik en bak de koek ongeveer een uur in de oven op 175°C. 

Porties

ongeveer 8 sneetjes

Bereidingstijd

1 uur in de oven

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen