Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Shepherd's pie à la Janneke

Onze Janneke ging met het originele recept voor shepherd's pie aan de slag en maakte deze heerlijke variant met zoete bataat, knolselderij, paddenstoelen en linzen.

  1. Shepherd's pie à la Janneke

Ingrediënten

  • halve kleine knolselderij, in kleine blokjes
  • 2 worteltjes, in kleine blokjes
  • halve prei, in ringen
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el boter of ghee
  • halve ui, fijn gesnipperd
  • 300 g paddenstoelen, bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitake en portabella’s
  • 1,5 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1,5 el bloem
  • half blikje linzen of gebruik 100 g gedroogde en kook die gaar volgens de verpakking
  • takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt (of 2 el gedroogde rozemarijn)
  • 50 ml rode wijn
  • 2 grote zoete bataten (ongeveer 300 g)
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie om te garneren


Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Kook de knolselderij en de worteltjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. 
  2. Maak de paddenstoelen met een borsteltje of met wat keukenpapier schoon. Snijd de champignons in kwarten, scheur de shiitake in stukken en snijd de portabella’s in plakken.
  3. Bak de ui in de boter bruin en voeg paddenstoelen, prei, rozemarijn en de knoflook toe. Bak alles flink omscheppend goudbruin.
  4. Strooi de bloem erover. Weer even roerend meebakken. Schenk, in scheutjes en goed blijven roeren, ongeveer de helft van de opgevangen bouillon erbij. Voeg daarna de wijn en de linzen toe en laat, al roerend, lekker pruttelen.
  5. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak en meng de knolselderij en worteltjes erdoor.
  6. Kook de zoete bataat in een kwartiertje gaar, giet af en stamp er puree van met zout en peper en een klontje boter of een scheutje (plantaardige) melk.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Schep het paddenstoelenmengsel in een ovenschaal, schep de zoete-bataatpuree erover en zet de gevulde ovenschaal voor 10 minuten in de oven totdat de bovenkant iets gekleurd is. 
  9. Garneer tot slot met de peterselie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen