Sluiten

Mueslireepjes met dadel en pindakaas

Deze lekkere haverreepjes met dadels en pindakaas zijn in no-time gemaakt, hoeven niet gebakken te worden en zijn heerlijk als snack voor onderweg of om op school of kantoor te eten.

  1. Mueslireepjes met dadel en pindakaas

Ingrediënten

  • 75 g dadels, Medjoul of Deglet Nour, ontpit en in stukjes
  • 75 g havervlokken
  • 75 g bruine amandelen
  • 3 el pindakaas
  • 3 el rijststroop
  • snufje zout

Benodigdheden

  • vierkante of rechthoekige bakvorm
  • bakpapier

Bereiding

  1. Rooster de vlokken en amandelen naar wens in een droge koekenpan. 
  2. Verwarm de rijststroop met pindakaas al roerende in een pannetje op laag vuur en meng goed. Gooi de rest van de ingrediënten erdoor en roer totdat alles vermengd is en je van een plukje een balletje zou kunnen maken. Het moet goed plakken. 
  3. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk goed aan! Dek het eventueel af met nog een velletje bakpapier en druk het daarmee aan. 
  4. Zet voor 30 minuten in de koelkast totdat het mengsel stevig is geworden en snijd er daarna repen van.

Tip: wil je het meenemen? Wikkel het in een stukje (hergebruikt) bakpapier, dan blijft het nergens aan plakken.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

30 minuten + 30 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen