Sluiten

Granola bars

Zelf een biologische granola bar maken moeilijk? Zeker niet. Kwestie van de juiste ingrediënten mixen en je hebt altijd een lekkere snack in huis. Handig voor onderweg of als snack voor de kinderen na school.

  1. Granola bars

Ingrediënten

  • 100 g grove havervlokken
  • 75 g fijne havervlokken
  • 25 g geraspte kokos
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g sesamzaad
  • 60 g rozijnen
  • 45 g speltbloem
  • 40 g gojibessen
  • 1 tl kaneel
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl zeezout
  • 80 g boter
  • 160 g appelstroop plus extra om de repen mee in te smeren

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170˚C. Week de rozijnen 5 minuten in lauwwarm water.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Laat voor de garnering wat kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten over.
  3. Meng de boter en appelstroop in een steelpannetje en breng aan de kook.
  4. Meng de droge ingrediënten nu met het warme mengsel en roer goed door elkaar.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier, verdeel hierover gelijkmatig het mengsel en druk het goed aan.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak af in ca. 25 minuten op 170˚C.
  7. Bestrijk het geheel met appelstroop en garneer met de overige kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten.
  8. Snij in 12 repen en smullen maar.

Porties

12 porties

Bereidingstijd

25 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen