Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Appel-pastinaakflapjacks vegan

Flapjacks zijn altijd een goed idee. De basis is havermout en dit keer maakte Janneke ze met pastinaak in een vegan versie. Lekker mee naar school of werk.

  1. appel-pastinaak-flapjacks

Ingrediënten

  • 2 pastinaken, middelgroot
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 grote appel
  • 200 g havermout
  • 75 g geraspte kokos
  • 1 tl vanillepoeder of -essence
  • 125 g kokosolie
  • 50 ml agavesiroop of 50 g rietsuiker
  • 50 ml ahornsiroop (of nog wat agavesiroop of suiker)
  • 75 g rozijnen
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 4 el zaadjes, noten of pitten (zonne- of pompoenpitten, chia-of sesamzaad, walnoten, amandelen...kies zelf)

Benodigdheden

  • keukenmachine met rasp of grove handrasp
  • mengkom
  • rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm 
  • bakpapier

Porties

ca. 20 repen

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de pastinaken en de wortel schoon of schil ze.
  2. Ontdoe de appel van het klokhuis. Rasp alle drie met een grove rasp.
  3. Doe in een mengkom. Meng er de havermout en de kokos door en het vanillepoeder. 
  4. Smelt de kokosolie met de siropen of de suiker, de kaneel en de kardemom in een pannetje, meng even door en doe bij de rest. 
  5. Meng de rozijnen, de zaden, pitten en/of noten erdoor en meng goed door elkaar. Proef of je het nog zoeter wil en voeg dan eventueel nog wat agavesiroop of suiker toe. 
  6. Bekleed een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm met bakpapier en spatel het beslag erin, druk goed aan en bak in 25 minuten, of tot de randen goed donker goudbruin zijn gekleurd. 
  7. Haal uit de oven en snijd in de vorm alvast in repen of vierkanten en laat helemaal afkoelen. 

Porties

ca. 20 repen

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen