Sluiten

Appelthee

Appelmoes of taart gemaakt? Gooi de schillen en klokhuizen van de appels niet weg, maar maak er deze simpele en verwarmende thee mee!

  1. Appelthee

Ingrediënten

  • schillen en klokhuizen van 4 appels
  • stukje citroen- of sinaasappelschil
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl steranijs of venkelzaad

Bereiding

  1. Leg de schillen en klokhuizen van gewassen appels in een pan en giet er zoveel water op dat dat de schillen ruim onder staan. 
  2. Voeg naar smaak een stukje citroen- of sinaasappelschil toe en een kaneelstokje, steranijs of venkelzaad. 
  3. Breng de thee aan de kook en laat in een gesloten pan een half uur tot een uur sudderen. 
  4. Zeef de thee en serveer!

Tip: is het warmer weer? Laat de thee dan afkoelen en vul aan met wat prikwater of ijsblokjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

5

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen