Sluiten

Sinaasappel-tijmthee met kurkuma

Zo verfrissend heb je thee nog nooit gedronken. En toch lekker kruidig door de kurkuma, gember en tijm. Het bittere van de citroen geeft de thee een unieke smaak. Drink met een flinke lepel honing en deze warme drank is de perfecte start van de dag.

  1. Sinaasappel-tijmthee met kurkuma

Ingrediënten

  • sap van 1 sinaasappel
  • 200 ml water
  • 2 tl citroensap
  • 2 cm kurkuma
  • 2 cm gember
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl kurkuma poeder
  • snufje peper
  • honing
  • 1 schijfje sinaasappel

Bereiding

  1. Snij de kurkuma en de gember in grove stukken.
  2. Pers de sinaasappel in een citruspers.
  3. Giet het water, het sinaasappelsap en het citroensap in een pannetje en doe er de kurkuma, gember en overige kruiden bij.
  4. Breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen. Giet vervolgens door een zeef en daarna in twee mokken.
  5. Maak het af met een lepel honing en een schijfje sinaasappel.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen