Snelle en simpele soep met kenmerkende miso-smaak. Heerlijk met onderstaande ingrediënten, maar geef er vooral ook je eigen twist aan met andere groenten of een gekookt eitje toe te voegen.
Ingrediënten
7,5 g gedroogde kombu
mespunt geraspte gember
4 shiitakes (in plakjes)
2 el miso-pasta
75 g tofu (in blokjes)
1,5 lente-uitje
75 g taugé
sojasaus
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
8 uur (wachttijd)
Totale tijd
8 uur en 20 minuten
Bereiding
Laat de kombu in een liter koud water een nacht staan. Verwijder de kombu en bewaar om op het eind eventueel in reepjes toe te voegen.
Breng de bouillon (kombu dashi) aan de kook.
Voeg gember en shiitake toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
Voeg op laag vuur de miso-pasta toe en roer tot deze volledig opgelost is.
Voeg tofu en lente-ui toe en verwarm nog even.
Verdeel de taugé over de soepkommen en schenk de soep eroverheen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.