Sluiten

Misosoep met voorjaarsgroente

Deze misosoep is gevuld met knapperige, verse voorjaarsgroente en is een makkelijke, snelle maaltijd. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd!

  1. Misosoep met voorjaarsgroente

Ingrediënten voor de soep

  • 1 el bruine rijstmiso
  • 1 el witte shiromiso
  • 1/3e van een rettich
  • verse peultjes in schil of doperwtjes
  • 2 wortels
  • 1 cm gember
  • 1 knoflookteen
  • bosje radijsjes

Ingrediënten voor de toppings

  • spicy trio sprouts
  • sesamzaadjes
  • chilipoeder of gesneden chilipeper
  • geroosterde sesamolie
  • scheutje sojasaus
  • verse koriander

Bereiding

  1. Verwarm 1 liter water in een pan. Voeg 2 lepels miso toe, maar laat het geheel niet koken. Dan gaat veel van de smaak verloren.
  2. Snijd de rettich, wortels en radijsjes fijn in rondjes of mooie langwerpige lucifertjes. Een mandoline is hiervoor een fijn gereedschap, maar met een mesje kun je ook heel dun snijden. Voeg toe aan het water.
  3. Rasp de gember heel fijn en pers knoflook uit in een knoflookpers. Voeg toe aan de miso.
  4. Voeg ook de peultjes of doperwtjes toe aan de miso.
  5. Snijd de chilipeper en eventueel de verse koriander fijn.
  6. Voeg een scheutje geroosterde sesamolie toe, sojasaus naar smaak en de andere toppings. Enjoy!

Tip: Voor een complete maaltijd voeg je noodles toe aan de miso. Voeg een spicy kick toe met zelfgemaakte shichimi togarashi, meng daarvoor szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad (witte én zwarte), gember, geroosterde sinaasappelschil, nori en hennepzaad. Strooi voor het serveren over de soep.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen