Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Gazpacho van meloen en komkommer

Friskruidige gazpacho van meloen met hartige topping. Je kunt ipv ham ook feta gebruiken of wat gedroogde tomaatstukjes en pompoen-of zonnepitjes. 

  1. Gazpacho van meloen en komkommer

Ingrediënten

  • 650 gr honingmeloen, geschild en zaadjes verwijderd
  • 1 komkommer, geschild, gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 1 sjalotje
  • 100 ml witte wijn of rosé
  • 2 tl gembersiroop of geraspte gemberwortel
  • handjevol (paarse)basilicumblaadjes
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels goede olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • paar druppels hot peppersauce (of tabasco)
    Ter garnering: een paar plakjes uitgebakken rauwe ham, wat fijngesneden gedroogde tomaatjes, blokjes feta, blokjes meloen, pompoen- of zonnebloempitjes... 

Verder nodig

  • Blender of staafmixer

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten + wachttijd

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten+ wachttijd (koelen)

Bereiding

  1. Snij meloen en komkommer in blokjes en snipper het sjalotje fijn.
  2. Blender samen met de rest van de ingredienten en zet een uur of langer in de koelkast om echt goed koud te worden.
  3. Serveer met verkruimelde feta,  uitgebakken rauwe ham of gedroogde tomaatjes en wat blaadjes (paarse) basilicum.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten + wachttijd

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten+ wachttijd (koelen)

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen