Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Geklopte geitenkaas met bosui, doperwten en crunchy topping

Een mooi en simpel voorjaars lunchgerecht. Je kunt het eten met (plat)brood, als onderdeel van een mezze maaltijd of als bijgerecht bij een dinertje.

  1. Geklopte geitenkaas met bosui, doperwten en crunchy topping

Ingredienten

  • 125 g zachte verse geitenkaas met kruiden
  • 2 knoflooktenen
  • paar takjes munt
  • 30 g witte amandelen
  • 2 bossen bosui
  • 150 g doperwten (vers of diepvries)

Verder nodig

  • garde of mixer
  • oven
  • bakplaat

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Klop de geitenkaas los met een garde of mixer. Meng er desnoods een beetje water door om het wat vloeibaarder te maken. Schep in het midden van een schaal.
  3. Snij de knoflook in hele dunne plakjes. Hak de muntblaadjes fijn. Hak de amandelen heel grof.
  4. Verhit 2 el olijfolie tot flink heet in een koekenpannetje en wok de amandelen erin tot ze heel lichtbruin zijn geworden. Voeg de knoflook toe en bak mee totdat de knoflookplakjes knapperig goudbruin zijn (niet langer, dan worden ze bitter). Schenk in een klein bakje en meng met de munt.
  5. Snij de worteleindjes van de stengels bosui en verwijder lelijk blad. Leg de uitjes op een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de doperwtjes erbij en meng alles goed met 2 el olijfolie. 
  6. Zet een minuut of 5 in de hete oven. Test even of de uitjes al zacht en goudbruin zijn, laat het anders nog even verder roosteren. Hou wel goed in de gaten, het kan opeens snel gaan!
  7. Drapeer de uitjes en doperwten om de geitenkaas heen en schep de amandel-knoflook-muntolie erover. Maal er wat (grof) zeezout en peper over.

Tip: hou je het liever vegan? Gebruik de vegan roomkaas (evt. met kruiden of mierikswortel) van Soyananda en breng op smaak met verse kruiden en knoflook.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen