Voor een (cakevorm) van 4 x 10
1/2 verpakking Odin gekookte bietjes
150 g zachte geitenkaas
50 ml geitenkwark
1 tl honing
1 el dille
1/2 appel
75 ml Odin rodelika wortelsap
50 ml (bloed)sinaasappelsap
2 anijssterren
1/2 tl rozemarijn, gedroogd
75 ml (Griekse) yoghurt
-
-
-
-
Geweldig dat de Odin gekookte bietjes van zaadvaste planten komen. Ik vind het zo stoer dat we bij Odin het project Proeftuinen hebben. Ik heb ook het Rodelika wortelsap gebruikt om in dezelfde trant (ook zaadvast nl ) een fris sausje te maken.Snijd de bietjes en de appel in flinterdunne plakjes
Meng de geitenkaas en kwark goed door elkaar
Bekleed een vierkant of rechthoekig schaaltje of een klein cakeblik met 2 vellen plasticfolie en laat de folie over de rand hangen. Leg om en om een laagje bietenplakjes en geitenkaas, strooi er wat dille over en herhaal dit , net als lasagne. Eindig met een laagje appel. Zet er iets zwaars op ( een andere vorm met een blik bonen of zo) en laat een paar uur staan (of een hele nacht). Snijd het dan in plakjes met een heel scherp mes.
Kook de sap met de anijs en de rozemarijn op een laag vuur in tot er nog zo’n 50 ml over is. Pas op het laatst goed op anders verbrandt het ! Roer door de yoghurt (of gebruik de rest van de geitenkwark).
Serveer als voorgerecht op wat groene blaadjes of als bijgerecht op een grote schaal.
Garneer met :
50 g hazelnoten of amandelen, geroosterd
alfalfa
blaadjes basilicum of dille.