Zeewiersalade met hiziki

Chef en zeewierexpert Katrien van der Eerden: “Hiziki heeft de hoogste concentratie ijzer en calcium van welk voedsel dan ook. Het is ook een goede bron van eiwit, vitamine A, C, B1 en B12. Hiziki helpt de darmen te versterken, zuivert het bloed, helpt cholesterol in het bloed verlagen en voorkomt hartziekten. Het geeft glanzend haar en sterke energie.”

  1. Zeewiersalade met hiziki

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 20 g hiziki
  • 1 sjalot, kleingesneden
  • 10 shiitake
  • 60 ml shoyu
  • 60 ml mirin
  • 2 bosui, fijngesneden
  • sap en zest van 1/2 citroen
  • 3 radijsjes, in plakjes
  • half bosje peterselie, gehakt

Porties

1 portie

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Week de hiziki 15 minuten. Giet de hiziki af en spoel nogmaals goed af.
  2. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snij in dunne reepjes.
  3. Bak de shiitake in een paar minuten goudbruin in sesamolie.
  4. Voeg hiziki toe en laat 2 minuten meebakken.
  5. Voeg daarna de sjalot toe en laat 3 minuten meebakken.
  6. Blus af met beetje water, mirin en shoyu. Laat het geheel zachtjes inkoken tot het meeste vocht verdwenen is.
  7. Garneer met de bosui, citroensap, - zest, peterselie en radijs.
  8. Serveer met rijstbrood of bruine ronde rijst.

Porties

1 portie

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen