Asian pizza

Een plaatje op je bord en heerlijk verfrissend! Vergeet vooral de radijsjes niet, die geven het (samen met de kiemen) lekker wat pit.

  1. Asian pizza

Ingrediënten

  • 200 g ricotta
  • 1 gekookte biet, geschild
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • 1 bos lente-ui
  • 1 komkommer
  • 2 wortels (oranje, paars, geel…)
  • 1 bos radijsjes
  • 4 naanbroden
  • verse koriander
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Voor de dressing

  • sap van 1/2 citroen
  • 75 ml shoyu sojasaus
  • 100 ml lichte olijfolie
  • 2 el sesamolie

Benodigdheden

  • staafmixer of blender

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  3. Pureer de ricotta, biet en mierikswortel tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de lente-ui in schuine, dunne stukjes en zet opzij. Schil met een dunschiller linten van de komkommer en wortels en roer de dressing erdoor.
  5. Bak de naanbroden in 5 tot 7 minuten af en laat iets afkoelen.
  6. Bedek de broden met het ricotta-bietsmeersel, verdeel de komkommer-wortelmix erover en garneer met lente-ui, kiemen, verse koriander, gehalveerde radijsjes en sesamzaad.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen