Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Coq au vin

Neem eens een broederhaantje mee als je eieren koopt. Dat zijn de mannelijke kuikens van leghennen. Die kunnen in plaats van in de shredder ook lekker in de pan met een flesje wijn. Serveer deze coq au vin met onze aardappel-groentetorentjes.

  1. Coq au vin

Ingrediënten

  • 1 broederhaan
  • 750 ml rode wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g diepvries bosvruchten
  • 2 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 2 takje tijm, blaadjes fijngehakt
  • 1 el maïzena

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 nacht marineren + 1 uur in de oven

Bereiding

  1. Leg de haan 1 nacht in de rode wijn.
  2. Haal de volgende dag het haantje uit de wijn, maar gooi de wijn niet weg.
  3. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  4. Leg de haan in een braadslede en wrijf in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak hem in een uurtje gaar en het vel knapperig. Draai hem halverwege een keer om.
  5. Doe de wijn in een sauspan en breng aan de kook. Voeg het kippenbouillonblokje, de rozemarijn en tijm toe. Laat de saus inkoken tot de helft over is.
  6. Roer de diepvriesvruchten erdoor en warm even mee.
  7. Maak een papje van de maïzena met een beetje water en voeg dat al roerend toe aan de saus. Breng weer aan de kook en blijf roeren tot de saus wat dikker is geworden. 
  8. Schep de saus rondom het haantje en serveer!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 nacht marineren + 1 uur in de oven

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen