Aardappel-groentetorentjes

Vrolijk gekleurde duchesses (chique Frans woord voor toefjes) van aardappel met 3 kleuren groente. Het ziet er prachtig uit, maar ze deze aardappel-groentetorentjes zijn helemaal niet moeilijk te maken. Lekker bijgerecht bij gebraden haan bijvoorbeeld!

  1. Aardappel-groentetorentjes

Ingrediënten

  • 2 kg kruimige aardappels
  • 1 pompoen, geschild en in blokjes
  • 3 rode bieten, geschild en in blokjes
  • 3 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 3 eieren
  • 60 g (plantaardige) boter

Benodigdheden

  • staafmixer of aardappelstamper
  • spuitzak met brede kartelmond

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Verdeel over 3 pannetjes.
  2. Doe in pan 1 de pompoenblokjes erbij, in pan 2 de rode bieten en in pan 3 de pastinaken.
  3. Doe wat water erbij en kook alles gaar in een minuut of 20. Prik erin met een vork om te kijken of het goed gaar is, maar laat het niet té gaar worden.
  4. Giet af, laat goed droogstomen en doe er in elk pannetje 1 ei en 20 gram boter bij. Pureer de 3 kleuren afzonderlijk. Kruid ze met wat peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit met een spuitzak met brede kartelmond de 3 kleuren puree in torentjes erop.
  7. Bak 20 minuten in de oven. Als de  torentjes bruine randjes krijgen zijn ze klaar.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen