Sluiten

Coq au cidre

Biodynamische pluimveehouders zijn erin geslaagd om hanen die worden geboren bij de opfok van leghennen op te laten groeien en te verwerken tot volwaardig biodynamisch vlees. Je bestelt de broederhaantjes bij Odin en maakt er onder andere deze heerlijke coq au cidre mee.

  1. Coq au cidre

Ingrediënten

  • 2 haantjes
  • 3 grote appels
  • 2 grote uien
  • 75 cl droge appelcider
  • 50 g roomboter
  • 250 g crème fraîche
  • 3 el grove mosterd
  • bosje krulpeterselie, gehakt

Bereiding

  1. Was en droog de hanen.
  2. Schil de appels en snij in flinke partjes. Schil en snipper de uien.
  3. Smelt de boter in een grote braadpan. Besprenkel de hanen met zout en peper, braad aan alle kanten tot ze goudbruin zijn en haal uit de pan.
  4. Doe de uien en appels in de pan en bak tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de cider en mosterd toe, breng aan de kook en plaats de hanen weer in de pan. Plaats de deksel op de braadpan en laat zachtjes sudderen voor 1,5 uur.
  5. Haal de hanen eruit en plaats op een grote schaal. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de crème fraîche en wat zout en peper toe aan de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Schenk deze romige saus over het vlees, maak af met gehakte peterselie en serveer.

Porties

4 à 6 porties

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten baktijd

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

2 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen