Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Knollensoep met zwarte knoflook

Deze knollensoep met zwarte knoflook en granaatappelpitjes is makkelijk om te maken, maar ziet er prachtig uit als voorgerecht voor een kerstdiner. Simpel, maar heerlijk én gemaakt met seizoensproducten!

  1. Knollensoep met zwarte knoflook

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie, gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 400 g aardperen, geschild en in blokjes
  • 400 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1-1,5 l groentebouillon
  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • klein handje granaatappelpitten

Benodigdheden

  • staafmixer

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Maak eerst de peterselie-olie. Verwarm hiervoor op een laag pitje de olie in een pannetje. Meng de peterselie door de olie en voeg een kneepje citroensap, peper en zout toe. Laat afkoelen.
  2. Fruit de ui glazig in wat olie. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
  3. Voeg de pastinaak, aardpeer en knolselderij toe. Schenk de bouillon erop totdat alles net onder staat. Laat op zacht vuur even koken tot de groente zacht is geworden. Pureer de soep daarna met een staafmixer.
  4. Snij de zwarte knoflook in hele dunne plakjes en versier de soep ermee.
  5. Strooi wat granaatappelpitten erover en schenk daar wat sliertjes peterselie-olie omheen.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen