Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Franse prei met vinaigrette

Met prei kun je echt veel meer dan alleen de simpele preischotel, wat dacht je van deze Franse prei met vinaigrette? Gebruik het malse deel van de prei en combineer het met de friszure vinaigrette en knapperige hazelnoten. Chique maar eenvoudig!

  1. Franse prei met vinaigrette

Ingrediënten

  • 6 dunne preien
  • sap van 1 citroen (of 75 ml witte wijn)
  • 2 sjalotjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl Franse mosterd
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • frituurolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Voor dit gerecht gebruik je alleen het malse witte en lichtgroene gedeelte van de prei. Snij het donkergroene blad eraf, snij de lichte stukken prei kruislings een stukje in aan de bovenkant en was het zand eruit.
  2. Breng een grote pan water met wat zout en citroensap (of wijn) aan de kook.
  3. Kook de hele preien gaar in zo’n 20 minuten. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Hak of snij ondertussen de sjalotten heel fijn.
  5. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en honing.
  6. Frituur de fijne reepjes preigroen in wat olie goudbruin en knapperig.
  7. Leg de prei op een mooi bord of schaal en strooi de ui en de noten erover en de reepjes preigroen. Besprenkel met de dressing.

Tip: van de mooie stukken groen blad kun je nog wat ragfijne sliertjes snijden voor de garnering. Gebruik de rest in een pastasaus of soep!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen