Vegan prei-venkel quiche

Snelle vegan quiche met prei, venkel en paddestoelen. Lekker met een salade met jonge blaadjes en eetbare bloemen.

  1. Vegan prei-venkel quiche

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 2 st prei
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 venkelknol
  • 650 g tofu
  • 1 tl dragon of 2 tl italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 1 rol hartige taartdeeg

Verder nodig

1 quichevorm van ongeveer 27 cm doorsnede

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

40 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in met een eetlepel olijfolie.
  2. Snij de prei en de venkel in dunne ringen en spoel grondig af.
  3. Veeg de paddenstoelen schoon en scheur ze in kleinere stukken.
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de prei met de venkel en de paddenstoelen ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is. 
  5. Mix de tofu met de kruiden en flink wat zout en peper in de blender.
  6. Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg
  7. Meng het tofumengsel met de groenten en verdeel over het deeg in de quichevorm.
  8. Bak de quiche in 40 minuten in de oven gaar.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

40 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen