Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Geroosterde bospeen met pesto van het loof

Lekker bijgerecht met als hoofdingredient bospeen waarvan je het loof ook gebruikt voor de pesto die je erbij serveert. Low waste, daar houden we van!

  1. Geroosterde bospeen met pesto van het loof

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • 50 gram bloemenhoning
  • 2 el olijfolie
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 3 takjes tijm

Ingrediënten voor de pesto

  • het groene loof van 1 bos bospeen
  • 5 takjes basilicum 
  • 15 cashewnoten
  • 50 gr parmezaanse geraspte kaas 
  • 100 ml olijfolie 
  • 3 teentjes knoflook 
  • wat zeezout en peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 graden.
  2. Rooster het koriander- en komijnzaad kort in een droge koekenpan, totdat het geur afgeeft. Pas op: het verbrandt snel!
  3. Doe de honing met olie, koriander- en komijnzaad en tijm in een grote mengkom met 1 theelepel zout en royaal versgemalen peper. 
  4. Meng de wortelen erdoor tot ze met een honinglaagje zijn bedekt. Spreid ze uit op een grote bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven. Schep ze een of twee keer om.
  5. Verwijder ondertussen het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen aan de peentjes zitten. Bewaar het loof.
  6. Was het loof grondig, er kan zand in zitten.
  7. Gebruik alleen de zachte blaadjes en dunne steeltjes, de dikkere en harde steeltjes kunnen vezelig blijven en dat is niet lekker in je pesto. 
  8. Je hebt ongeveer 80 g loof nodig. 
  9. Laat het loof goed uitlekken, hak de noten in grove stukken, doe het loof in de foodprocessor en maal alles fijn. Voeg nu basilicum, noten en knoflook toe maal nu tot alles fijn is.
  10. Voeg de kaas, wat peper en 50 ml olijfolie toe en meng alles goed.
  11. Proef of er nog een beetje zout bij moet en op de pesto vloeibaar genoeg is. Anders kun je nog wat olie toevoegen. Meng nog een laatste keer.
  12. Doe de pesto in een potje en giet er een dun laagje olie op sluit de deksel.
    De pesto is zo enkele weken houdbaar in de koelkast.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen