Oma’s rijstepap met krenten

Een echte klassieker: rijstepap zoals oma 'm maakte! Een rijstepap die smaakt zoals vroeger met krenten en lekker veel kaneel. De rijstepap is ideaal als dessert of verwarmend comfort food.

  1. Oma’s rijstepap met krenten

Ingrediënten

  • 100 g krenten
  • 750 ml melk
  • 1 vanillestokje of -poeder
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g risottorijst
  • 150 g suiker
  • evt. kaneelpoeder of bruine suiker

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Wel de krenten in een beetje warm water.
  2. Zet de melk op met het uitgeschraapte vanillestokje (of -poeder) en het kaneelstokje. Breng aan de kook.
  3. Voeg als het kookt de rijst toe met de suiker en een snufje zout en zet het vuur heel laag.
  4. Kook de rijst tot pap in ongeveer een half uur. Roer het steeds door om aanbranden te voorkomen.
  5. Als het een lekker romige pap is geworden en de rijst dus goed gaar is, haal je de pan van het vuur. Roer de krenten erdoor.
  6. Serveer warm of koud met nog wat kaneelpoeder erover of bruine suiker.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen