Sluiten

Herfstfruitcrumble

Deze herfstfruitcrumble kun je maken met welk herfstfruit je in huis hebt: appels, peren, perziken, pruimen, etc. Serveer 'm warm met wat opgeklopte slagroom of een bolletje ijs.

  1. Herfstfruitcrumble

Ingrediënten

  • 500 g appels, peren of ander herfstfruit
  • 250 g boter
  • 250 g volkorenmeel of bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 150 g rietsuiker

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Schil het fruit en snij in grove blokjes. Leg in een ovenschaal.
  3. Doe de boter, bloem en suiker in een kom en mix alles goed door elkaar. Je krijgt een kruimelig deeg. Meng de havervlokken erdoorheen en strooi het mengsel over het fruit.
  4. Bak de crumble in 30 minuten goudbruin en laat iets afkoelen voor je het serveert.

Tip: serveer met opgeklopte amandelroom, slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen