Sluiten

Griesmeelpudding met compote

  1. Griesmeelpudding met compote

1/2 liter melk

1/2 tl geraspte citroenschil

50 g griesmeel

een snufje zout

evt 1 el suiker

1 ei

een handjevol gedroogde abrikoosjes

2 appels en/of peren in stukjes

1/2 el citroensap

1/2 el aardappelmeel of maïzena


Week de abrikoosjes een half uur in warm water. Breng de melk aan de kook en voeg al roerende griesmeel en een snufje zout toe. Kook de pap en blijf goed roeren tot er een stevige griesmeelpap ontstaat. Voeg de citroenschilrasp, het los geklopte ei en eventueel suiker toe en klop de pap met een garde schuimig. Giet de pap in schaaltjes. Kook de abrikoosjes met stukjes appel en/of peer, een scheutje water en eventueel wat suiker in een kwartiertje zacht. Schep het fruit uit het vocht en verdeel het over de schaaltjes met stijf geworden griesmeelpudding. Bind het vocht met aardappelmeel of maïzena en giet dit over de griesmeelpudding. Serveer meteen of laat het geheel afkoelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen