Sluiten

Boterbonenpuree

Dit romige bijgerecht past perfect bij rundvleesgerechten zoals de steak pie met kastanjes en bier, maar ook kip of een vega stoofpotje.

  1. Boterbonenpuree

Ingrediënten

  • 50 g roomboter of vegan boter
  • 800 g boterbonen uit blik, uitgelekt
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 tak verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 el gehakte peterselie
  • sap van 1/2 citroen

Benodigdheden

  • staafmixer

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg de bonen, rozemarijn en groentebouillon toe. Dek af met een deksel en laat 5 minuten sudderen.
  2. Voeg het citroensap toe en pureer het bonenmengsel met een staafmixer tot een zeer gladde puree. Het kan zijn dat je wat meer water moet toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer bij de runderstoof met een klontje boter erop en gehakte peterselie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen