Sluiten

Steak pie met kastanjes en bier

Een waar hoofdgerecht vol met winterse smaken, zeker leuk om uit te proberen als je nog nooit met kastanjes hebt gekookt. De versiering op de bladerdeegdeksel maakt het feestje compleet! Serveer met de boterbonenpuree of gekleurde stoofpeertjes.

  1. Steak pie met kastanjes en bier

Ingrediënten

  • 700 g runderlappen
  • 3 rode uien, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in dunne halve maantjes
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 500 g paddenstoelen in stukken
  • 3 stelen bleekselderij, in dunne boogjes
  • 200 g kastanjes, gepeld
  • 2 el bloem
  • 2 flesjes donker bier
  • takjes rozemarijn en tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 rollen bladerdeeg (bijv. van Donaustrudel)
  • 1 ei

Benodigdheden

  • ovenschaal (20x40 cm)
  • uitsteekvormpjes

Porties

4 à 6 porties

Bereidingstijd

2 uur en 30 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

3 uur

Bereiding

  1. Snij het rundvlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, pastinaak en bleekselderij een minuut of 7. Voeg de paddenstoelen en kastanjes toe en bak nog 10 minuten.
  3. Doe het vlees erbij, bestrooi met bloem en braad een paar minuten mee.
  4. Schenk de flesjes bier erover en voeg de rozemarijn, tijm en laurier toe.
  5. Zet het vuur laag en laat het stoofpotje in 2 uur met de deksel half op de pan gaar worden.
  6. Verwarm de oven daarna voor op 200˚C.
  7. Schep de runderstoof in een ovenschaal (20x40 cm). Maak de randen van de schaal nat, leg het bladerdeeg over de schaal en druk het bladerdeeg goed aan op de randen. Druk uit het overgebleven bladerdeeg versieringen zoals kerstboompjes. Bevochtig met water en plak op de bladerdeegdeksel. Maak in het midden van het deeg een gaatje met een appelboor of een rond uitsteekvormpje van 2 cm.
  8. Kwast het deeg in met het geklopte ei. Als je het ei splitst en alleen de dooier gebruikt, die je met wat water mengt, geeft dat een nog goudbruiner korstje!
  9. Zet de schaal in de oven. Na 30 minuten, of tot de korst mooi bruin en glanzend is, kan de schaal eruit en op tafel. Serveer met bonenpuree, het recept vind je hier!

Porties

4 à 6 porties

Bereidingstijd

2 uur en 30 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

3 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen