Sluiten

Basisrecept aardappelpuree

Met dit basisrecept voor aardappelpuree heb je nooit meer een pakje nodig! Lekker simpel en oh zo lekker!

  1. Basisrecept aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 30 g roomboter in klontjes
  • snufje zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan water met een snufje zout.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een stamper.
  3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en stamp de aardappels nog eens goed door.
  4. Schep de klontjes boter door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: een aardappelpuree maken zonder melk? Dat kan! Vervang de melk door 100 ml haverbarista en de roomboter door 20 g
margarine en je hebt een verrassend lekkere aardappelpuree zonder melk.




Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen