Sluiten

Kabeljauw met knolselderijpuree

De kleuren spatten van je bord, bij dit gerecht met aardse smaken. Warme kleuren van de knolselderij en biet, en frissigheid van de zeekraal en citroen. Superfeestelijk gerecht met heel veel smaak.

  1. Kabeljauw met knolselderijpuree

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl nootmuskaat of vers geraspt
  • zout en peper
  • scheutje bietensap
  • 3 el olijfolie (bijv. van LandGoed)
  • 2 kabeljauwfilets
  • 100 g zeekraal
  • 2 partjes citroen (naar smaak)

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Schil de knolselderij, snijd ‘m in grove stukken.
  2. Snipper de ui. Bak de ui in een hoge pan in een beetje olijfolie glazig en voeg dan de de knolselderij toe. Bak zo’n 5 minuten en blus dan af met water, zodat alles onder staat (200-300 ml). Doe de deksel op de pan en laat zo 40 minuten borrelen op laag vuur.
  3. Giet het vocht af, voeg de slagroom toe en pureer het geheel tot een mooie puree. Voeg naar smaak nootmuskaat, zout en peper toe. Voor de mooie roze kleur en de aardse zoetere smaak voeg je een scheut bietensap toe (ca. 3 el).
  4. De kabeljauwfilets bak je op middelhoog vuur in wat olijfolie aan beide kanten 3-5 minuten, tot de filets gaar en mooi goudbruin zijn.
  5. Haal de kabeljauw uit de pan. Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en doe de zeekraal erin. Bak op hoog vuur even kort, zodat de zeekraal een lekkere bite houdt.
  6. Serveer de kabeljauw met de rode-bietknolselderijpuree en de zeekraal. Maak het gerecht af met wat citroensap en zout en peper.

Tip: De rodebiet-knolselderijpuree kun je eventueel van te voren al maken. Je hoeft deze dan alleen nog even op te warmen voor het serveren. Dat scheelt weer tijd!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten + 40 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen