Sluiten

Bier 3-uiensoep

Je proeft de herfst in deze krachtige klassieker. Lekker om een sneetje stokbrood met gruyère in te leggen en dan nog even onder de grill te leggen. Of eet er een lekkere kaas-tomaattosti bij als stevige lunch.

  1. Bier 3-uiensoep

1/2 bos bosuitjes of een grote gele ui

2 rode uien

125 g sjalotjes

1 el ghee, boter of olie

1/2 tl. tijmblaadjes

1 laurierblaadje

1/2 el. bloem

375 ml. runderbouillon 

1/2 flesje (170 ml) Gulpener Ur Weizen bier

zout, peper naar smaak

  1. Een heerlijk soepje na een frisse herfstwandeling in het bos.
  2. Snijd alle uien in dunne ringen. Smoor ze in een soeppan in wat vet een half uurtje op een laag vuur zacht en lichtbruin. 
  3. Voeg na 10 minuten de tijm en de laurierblaadjes toe en laat nog verder stoven.
  4.  Strooi de bloem erover en beetje bij beetje het bier en de bouillon; goed roeren met een pollepel. Proef of er nog zout en peper bij moet en laat nog heel even doorsudderen.
  5. Maak er tosti’s bij of leg een sneetje op maat gesneden brood belegd met wat walnoot-fenegriekkaas onder de grill tot de kaas gesmolten is en leg dat in je kom met warme soep.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen