Sluiten

Pompoenrollade

Je krijgt gegarandeerd 'oooh' te horen als je deze pompoenrollade met ricotta-boerenkoolvulling tijdens een diner op tafel zet. En extra fijn: het is ook nog eens supersimpel!

  1. Pompoenrollade

Ingrediënten

  • 1 Butternut pompoen (flespompoen)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 chilipeper
  • 250 g boerenkool (vers of diepvries)
  • paar takjes salie
  • 150 g champignons
  • 200 g ricotta

Benodigdheden

  • rolladetouw

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden.
  3. Leg de helften (snijkant naar boven) op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olie.
  4. Bak 40 minuten in de oven.
  5. Snipper de rest van de ingrediënten (behalve de ricotta). Bak in een pan tot het zacht en smaakvol is. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de pompoen uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit tot ca. 2 cm van de rand.
  7. Roer dit vruchtvlees door het ricottamengsel. Vul de pompoen hiermee.
  8. Leg de twee helften op elkaar en bind vast met rolladetouw.
  9. Bak de pompoenrollade nog 20 minuten in de oven en serveer daarna gesneden in plakjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur baktijd

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen