Sluiten

Butternut gevuld met prei en gehakt

Simpel herfstgerecht waarin de butternut of flespompoen een hoofdrol speelt. Gevuld met gehakt is dit, samen met een salade een heerlijke maaltijd voor de donkere dagen.

  1. Butternut gevuld met prei en gehakt

Ingrediënten

1 kleine butternut

200 g prei

200 g gehakt

zeezout naar smaak

vers gemalen peper

een scheutje olijfolie

Bereiding

Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 min. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn weg snijden. De rest klein snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Prei en gehakt in plukjes toevoegen en even roerbakken. Een klein scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 min gaar stoven. Zout en peper toevoegen, roeren en het prei-gehaktmengsel in de halve butternuts scheppen.

Porties

2

Bereidingstijd

10 min

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

20 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen