Sluiten

Pruimen-uienchutney

Deze spiced pruimen-uienchutney past perfect bij onze cheese scones of de knolselderij-appelpakketjes, maar smaakt ook erg goed bij een stuk vlees of bij een kaasplankje.

  1. Pruimen-uienchutney

Ingrediënten

  • 750 g pruimen
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
  • 200 ml rodewijnazijn
  • 500 g rietsuiker
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

Bereiding

  1. Ontpit de pruimen en snij in 8 stukken. Breng in een roestvrijstalen pan de pruimen, uien, knoflook, gember, speculaaskruiden, zout en azijn aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en laat alles zachtjes koken voor 20 minuten. Voeg daarna de suiker en 50 ml water toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
  3. Laat de chutney afkoelen en schep in goed schoongemaakte potten of weckpotten. Na openen moet de chutney gekoeld bewaard worden en is het twee weken houdbaar.

Porties

1 potje

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen