Sluiten

Cheese scones

Deze hartige scones zijn verrassend simpel om te maken en bevatten maar een paar ingrediënten. Serveer ze met spiced pruimen-uienchutney, het zoete element past perfect bij de hartige smaken.

  1. Cheese scones

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 1/2 tl mosterd
  • 55 g gekoelde gezouten boter, in blokjes
  • 100 g belegen pikante kaas fijngeraspt + 50 g extra
  • 60 ml verwarmd mengsel van volle melk en water + extra melk om te bestrijken




Benodigdheden

  • sconevorm of glas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en cayennepeper in een mengkom en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot het mengsel op heel fijn broodkruim lijkt.
  3. Meng er dan de 100 g fijngeraspte kaas, melk-watermengsel en mosterd door. Mix met een mes met snijdende beweging alles snel en gelijkmatig door elkaar. Rol het mengsel snel met je handen tot een gladde bal en leg het vervolgens op een licht met meel bestoven werkvlak. Niet kneden!
  4. Druk het mengsel voorzichtig met de palm van je hand uit tot een dikte van 2,5 cm. Steek met een uitsteker of glas 4 scones uit. Druk de restjes voorzichtig tegen elkaar en steek er nog 2 scones uit.
  5. Bestrijk de bovenkant van de scones met melk en bestrooi met de resterende 50 gr geraspte kaas. Leg de scones ver uit elkaar op de bakplaat en bak 12-14 minuten tot goudbruin en gaar. Serveer met roomboter en chutney.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen