Sluiten

Bietenrisotto

Smeuïg, vol van smaak, simpel en voedzaam: deze makkelijke bietenrisotto heeft het allemaal.

  1. Bietenrisotto

Ingrediënten

  • 4 bietjes, ongekookt en ongeschild
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml rodebietensap
  • 500 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 stengels groenselderij
  • 150 g feta
  • paar takjes dille

Bereiding

  1. Kook de bieten gaar in ca. 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij in kleine blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook en bak de rijst mee totdat die glazig is.
  3. Voeg al roerend scheutje voor scheutje het bietensap toe.
  4. Meng het water met de bouillonblokjes en voeg ook dit langzaam toe. Blijf goed roeren.
  5. Proef na 20 minuten of de risotto gaar is. De rijst moet zacht zijn, maar toch nog een bite hebben. Voeg de gesnipperde groenselderij toe voor een frisse crunch en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de risotto op borden en bestrooi met de blokjes biet en verkruimelde feta. Maak af met een scheutje extra vergine olijfolie en wat takjes dille.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen