Sluiten

Asperge & venkel risotto

Een heerlijke licht kruidige risotto met venkel, asperges en oude kaas. Voor een extra 'kazige' risotto voeg je wat mozzarella, tallegio of een andere zachte, goed smeltende kaas toe. Ook kun je extra groentes toevoegen, zoals courgette of champignons. Yum!

  1. Asperge & venkel risotto

Ingrediënten

  • 2 knollen venkel
  • 1 ui
  • 200 g risottorijst
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 50 g geraspte oude kaas (+ extra voor garnering) 
  • 1 scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn. 
  2. Snijd de droge stelen en het kontje van de venkel en snijd ‘m dwars op de lijnen in ringen, zodat de venkel in stukjes uit elkaar valt. Snijd ook de kontjes van de asperges af en snij in kleinere stukjes. Je voegt de venkel en de asperges halverwege de kooktijd van de risotto toe.
  3. Fruit de ui glazig op laag vuur in olie in een pan met dikke bodem. 
  4. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels goudbruin kleuren. 
  5. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in ca. 20 min. op een laag vuur gaar. Controleer of er genoeg water in de pan zit, zodat de rijst niet aanbakt. Het is wel de bedoeling dat de rijst droog kookt. Het beste is uiteraard als je er bij blijft, en blijft roeren!
  6. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de kaas toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. 

Voor wat extra bite voeg je een handje rucola of anders pittige sla toe. Eetsmakelijk!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen