Sluiten

Brandnetelsoep

Met wildplukexpert Judith Klappers hebben we na onze wandeling brandnetelsoep gemaakt met, natuurlijk, zelfgeplukte brandnetels. Haar recept kun je aanpassen waar je wilt en vormt ook een goede basis om wildpluk zoals daslook en de bloemknoppen van Europese berenklauw aan toe te voegen. 

  1. Brandnetelsoep
  2. Brandnetelsoep
  3. Brandnetelsoep
  4. Brandnetelsoep
  5. Brandnetelsoep
  6. Brandnetelsoep
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  

Ingrediënten

  • flinke bak vol jonge brandneteltopjes, echt veel topjes!
  • 7 bospaddenstoelenbouillon tabletten of poeder van zelfgedroogde paddenstoelen
  • handje verse of 1 tl gedroogde lavas, optioneel
  • 2,5 liter water
  • 1,2 kilo aardappels
  • 3 uien
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • hennepzaad
  • geschaafde amandelen
  • eetbare bloemen, optioneel

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Kook 2,5 liter water in de pan met de bouillon.
  2. Schil de aardappels en snijd deze in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook en voeg alles ondertussen bij het water. Laat het bouillon aan de kook komen en 15 minuten zacht doorkoken.
  3. Kook extra water en giet dit over de brandneteltoppen en laat deze uitlekken. Hierdoor maak je de brandhaartjes onschadelijk.
  4. Was de lavas en snijd deze fijn.
  5. Voeg na 10 minuten de brandneteltoppen en de lavas toe aan de soep en laat het nog even kort meekoken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Schep de soep op een bord en strooi de geschaafde amandelen en het hennepzaad er over heen.
  8. Leg eetbare bloemen op de soep in het midden van je bord, als Indische kersbloemen en goudsbloemen, om het plaatje af te maken.

Wil je meer weten over wildplukken? Lees het interview met Judith in het Odin herfstmagazine. 

Porties

3 liter soep

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen