Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Courgettesoep met knoflook croutons

Frisse groene soep voor op warmere dagen. Je kunt de peterselie ook vervangen door munt, dan is ie nog zomerser! 

  1. Courgettesoep met knoflook croutons

Ingrediënten

  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 courgette, in stukken     
  • 2 stengel groenselderij, in stukken  
  • 1/2 komkommer, in stukken
  • 2 knoflookteentjes, in plakjes
  • 2 bouillonblokjes en 1 ltr water (of zelfgemaakte bouillon)
  • wat fijngehakte peterselie

Voor de croutons

  • 3 oude volkoren boterhammen, in blokjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  •  zeezout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Maak eerst de croutons:
  2. Snij de boterhammen in reepjes of blokjes.
  3. Meng er in een kom met je handen 1 el olijfolie, de knoflookpoeder, de rozemarijn en zout door.
  4. Rooster ze in een koekenpan of in de oven knapperig en goudbruin.
  5. Voor de soep fruit je de ui met de knoflook en de selderijstukjes in wat olie in een paar minuten glazig.
  6. Voeg courgette en komkommer toe en bak even mee tot ook die wat zachter en kleur krijgen.
  7. Blus af met het water en voeg de bouillonblokjes toe. 
  8. Breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen en pureer dan de soep fijn.
  9. Serveer met wat fijngehakte munt of peterselie en (plantaardige) yoghurt en de croutons.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen