Sluiten

Courgettesoep met knoflook croutons

  1. Courgettesoep met knoflook croutons

1/2 ui, fijngesneden

1/2 courgette, in stukken     

1 stengel groenselderij, in stukken  

1/4 komkommer, in stukken

1 knoflookteentje, in plakjes

1 bouillonblokjes en water (of zelfgemaakte bouillon)

wat peterselie 

In een koekenpan ui en knoflook zachtjes stoven. Wat water toevoegen om de ui blank te houden. Laten

afkoelen en in een keukenmachine pureren samen met de andere groenten. Voeg wat water toe en pureer alles nogmaals goed door. Giet over in een pan en voeg het resterende vocht en eventueel nog wat water/ bouillon toe. Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe (niet als je al bouillon gebruikt). Laat ca 15 min sudderen en breng op smaak.

Maak af met wat (soja)room.

Serveren: als maaltijdsoep, bijv met knoflook croutons en wat peterselie, een salade vooraf.

Croutons

1 of 2 stevige boterhammen met korst licht roosteren.

Die in blokjes snijden en bakken in olijfolie. Steeds

omscheppen. Doe het vuur uit als de blokjes mooi bruin zijn. Voeg zout, peper en knoflookpoeder (of geperst knoflook) toe en schud snel goed door elkaar. Schep meteen in een schaaltje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen