Sluiten

Kippendij (van haantjes) in champignon-roomsaus

Er zijn van die troostrijke recepten die extra lekker lijken te smaken na een harde dag werk buiten in de regen of gewoon omdat je zin hebt in creamy-comfort-food. Dit recept is er zo eentje. Dit keer met in de hoofdrol een broederhaantje of kip. Zelf kippendij snijden van een hele kip of haan? Zie ons uitleg-recept in de suggesties rechtsonder. 

  1. Kippendij (van haantjes) in champignon-roomsaus

Ingrediënten

  • 1 kg kippendij (zie ook ons recept 'hele kip of haan zelf in stukken snijden')
  • 400 gr champignons
  • 250 ml kookroom 
  • 2 el persillade 
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 150 gr Parmezaanse kaas 
  • 1 bosje verse peterselie 
  • peper & zout naar smaak

Bereiding

  1. Verdeel de kippendijen in een schaal en besprenkel met het sap van een citroen. Bestrooi met peper, zout en persillade. Persillade? Persillade is een saus of kruidenmengsel van peterselie, knoflook, kruiden, olie en azijn. Je kunt dit kant-en-klaar kopen of zelf maken :) Masseer het vlees met het mengsel in en laat 15 minuutjes intrekken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflooktenen uit.
  3. Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
  4. Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze tot ze lekker zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de kookroom toe en roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden, en echt lekker creamy eruit zien.
  6. Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie en serveer.


Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen