Sluiten

Traybake: haantjes met knoflook en citroen

Haantjes uit een 'traybake' is heel makkelijk: je hoeft alleen maar alles bij elkaar in een braadslee te leggen, en je huis vult zich met de zomerse geuren van citroen, tijm en zachte knoflook....
De citroen dient niet alleen als smaakmaker, maar door grote stukken langzaam mee te laten bakken karamelliseren ze lekker zoet en kun je ze zo eten, met schil en al.

  1. Traybake: haantjes met knoflook en citroen
  2. Traybake: haantjes met knoflook en citroen
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 1 biologisch haantje, in stukken verdeeld.
  • 1 bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
  • 2 citroenen, elk in acht stukjes
  • een handjevol verse tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 ml witte wijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snij de haan in kleiner stukken en leg ze in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken haan met het vel naar boven liggen.
  3. Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd.
  4. Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C / 180 °C. Bak het haantje nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karamelliseren.
  5. Serveer het gerecht direct uit de braadslee met citroenen, sap en wat extra tijm of dien chique op op een bord.

Zie voor meer informatie & voor het bestellen van een broederhaantje: denk ook aan mij, bij het eten van een ei.

Porties

5 porties

Bereidingstijd

165 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

175 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen