Sluiten

Braadhaantje le coq met citroen en tijm

Haantje uit de oven met frisse citroen en tijm. Mannenvlees is best lekker !

  1. haantje met citroen en tijm
  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2.  Pers 1 citroen uit en snijd de andere in schijfjes of partjes.
  3. Roer de boter zacht en meng er de helft van de tijmblaadjes, het citroensap en een theelepel zout door. Maal flink wat peper erover en roer nog een keer door.
  4. Probeer het vel van het haantje vanaf de nekkant voorzichtig los te maken met je vingers of een lepel. Duw steeds met wat tussenruimte een theelepel botermengsel onder het vel, ook aan de rugzijde. Leg de haan dan in een ingevette braadslede of grote ovenschaal.
  5. Schrob de krieltjes schoon en halveer grote exemplaren.Pel de ui en snijd in grove stukken.Haal de teentjes knoflook los, je hoeft de schilletjes er niet af te halen. Sla er gewoon met de platte kant van een mes op om ze wat te kneuzen.Leg de krieltjes, uien en knoflook om het haantje. 
  6. Stop er hier en daar nog wat takjes tijm bij en de rest van de schijfjes citroen.Schenk de wijn rondom het haantje en over de aardappeltjes.
  7. Doe de schaal of braadslee in de oven. Laat 1 ½ uur in de oven staan. Eventueel kun je tussendoor de aardappeltjes nog even een beetje omhusselen en de haan bedruipen met het vocht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen