Sluiten

Vegan kokoscitroenrepen

Deze kokos-citroenrepen zijn heerlijk fris van smaak en ook nog eens vegan. En helemaal ideaal, ze zijn de volgende dag nóg lekkerder dus perfect om van te voren vast klaar te maken.

  1. Vegan kokoscitroenrepen

Ingrediënten voor de bodem

  • 100 g havervlokken
  • 100 g Medjouldadels
  • 50 ml plantaardige melk
  • 65 g geraspte kokos
  • 1/2 tl vanille-extract of vanillepoeder
  • 1/2 tl zout

Ingrediënten voor de vulling

  • 300 g zijdentofu
  • 30 g kokosolie
  • 100 ml citroensap
  • 4 tl zeste van citroen (=geraspte schil zonder wit)
  • 2 el maïzena
  • 80 g suiker
  • 5 g agar agar

Ingrediënten voor de garnering

  • 75 g kokosvlokken of kokosrasp
  • 2 el gepelde pistachenootjes
  • eventueel citroenrasp of dunne plakjes citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Maal alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een kruimelig maar
    samenhangend mengsel.
  3. Verdeel deze massa over een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm) en druk stevig aan.
  4. Verwarm de kokosolie tot het vloeibaar is.
  5. Klop de zijdentofu los en spatel hier de kokosolie, het citroensap en -rasp, de maïzena, suiker en de agar agar door. Meng goed door elkaar.
  6. Schenk dit mengsel over de bodem. Strooi de kokosvlokken of -rasp erop en verdeel de pistachenootjes erover.
  7. Zet in de oven en bak in 35-40 minuten gaar. De vulling kan wat wiebelig zijn, maar dat komt goed als het baksel is afgekoeld en in de koelkast staat. Laat zeker een uur of 2 in de koelkast opstijven.
  8. Snij in 14 repen. Werk eventueel af met citroenrasp en muntblaadjes of eetbare viooltjes.

Tip: je kunt ook limoensap gebruiken, dan wordt het nog frisser!

Porties

14 stukken

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen