Sluiten

Tiffin

Deze verslavend lekkere tiffin is de Engelse variant van de arretjescake. Heb je na Pasen nog chocolade-eitjes over? Dan is dit het ideale recept om ze op te maken. En geloof mij, na één stukje zit je waarschijnlijk vol!

  1. Tiffin

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 70 g stroop (alle soorten kun je gebruiken, zoals dadelstroop)
  • 200 g pure of melkchocolade
  • 150 g gehakt gedroogd fruit (rozijnen, vijgen, pruimen)
  • 50 g grofgehakte noten (walnoten, pecannoten, hazelnoten)
  • 200 g gebroken volkoren digestive koekjes

Benodigdheden

  • bakvorm
  • bakpapier

Bereiding

  1. Bekleed de bodem en zijkanten van een cakevorm (ø 20 cm) met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade, roomboter en stroop in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur af, roer tot een gladde massa en laat 5 minuten afkoelen.
  3. Meng de gebroken koekjes, fruit en noten in een grote mengkom. Giet het gesmolten chocolademengsel eroverheen en meng goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in de cakevorm, druk aan en verdeel met de achterkant van een lepel. Laat de tiffin 4 uur opstijven in de koelkast. Haal uit de vorm en snij in 8 porties.

Tip: heb je kleine kinderen? Grote kans dat zij de tiffin lekkerder vinden met melkchocolade, maar experimenteer gerust!

Porties

8 porties

Bereidingstijd

4 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

4 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen