Sluiten

Brownie met pompoen en walnoten

Weer eens wat anders. Een brownie met een portie groente. Uiteraard wel superlekker. Geniet!

  1. Brownie met pompoen en walnoten

Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 17 g wijnsteenbakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 200 g gekookte pompoen
  • 120 g gesmolten boter
  • 100 g medjouldadels
  • 3 eieren
  • 100 g pure chocolade Kaoka
  • 50 g walnoten

Benodigdheden

  • een langwerpig bakblik

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Neem een grote kom en meng amandelmeel, cacao, zout, speculaaskruiden en bakpoeder goed door elkaar.
  3. Verwarm de dadels met 50 ml water in een pannetje. Roer goed door tot een soort dikke 'stroop'.
  4. Kook ondertussen 200 g pompoen.
  5. Mix in een andere kom de gesmolten boter, dadelstroop en eieren. Meng de amandelmeel hier doorheen tot het goed gemengd is.
  6. Pureer de pompoen en voeg aan het mengsel toe.
  7. Hak de walnoten en chocolade in fijne stukjes. Roer beiden er als laatste doorheen.
  8. Neem een rechthoekig bakblik en voeg het mengsel toe.
  9. Bak de brownies in 25 minuten gaar.

Porties

ca 16 stuks

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen