Sluiten

Maak je eigen matzes

Volgende week is het weer Pasen en matzes zijn dan natuurlijk altijd van de partij. Maar wist je dat het supermakkelijk is om je eigen matzes te maken? Grote kans dat je alle ingrediënten zelfs al in huis hebt!

  1. Maak je eigen matzes

Ingrediënten voor de matzes

  • 250 g gezeefde bloem
  • 140 ml water
  • 1 el olie
  • snufje zout

Ingrediënten voor de toppings

  • verse geitenkaas met geroosterde pijnboompitten en honing
  • roerei met vegan roomkaas en bieslook
  • pure chocoladepasta met pistachenootjes en grof zout
  • avocado met sweet chili saus en sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C en schuif een omgekeerde bakplaat in het midden van de oven.
  2. Doe de ingrediënten in een kom en kneed ze door elkaar totdat je een samenhangend deeg hebt.
  3. Rol balletjes ter grote van een pingpongballetje en rol ze op een bebloemd aanrecht met een deegroller uit tot rondjes met een diameter van 10 tot 15 cm. Hoe dunner, hoe knapperiger je matzes worden.
  4. Prik met een vork zo veel mogelijk gaatjes in je deeg en bestrijk vervolgens met een beetje olie.
  5. Leg de matze heel voorzichtig op de hete bakplaat en laat voor 2 à 3 minuten bakken. Zodra de randjes bruin kleuren draai je de matzes om en bak je ze voor nog 2 à 3 minuten.
  6. Serveer met de verschillende toppings.

Tip: De matzes blijven in een afgesloten doos of plastic zakje nog een paar dagen knapperig.

Porties

12 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen