Sluiten

Dadel-noten fudge

Lekker bij een latte, maar ook bij een mok thee of chocolademelk. In koffie geweekte dadels, noten en chocolade maken een lekkere zoete snack zonder gluten en toegevoegde suiker.

  1. Dadel-noten fudge

Ingrediënten

  • 250 g dadels zonder pit
  • 150 g studentenhaver
  • 2 el g notenpasta (zelfgemaakt of gekocht)
  • 50 ml sterke koffie/espresso
  • 1 el cacaopoeder
  • 200 g pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 50 g gehakte hazelnoten

Bereiding

  1. Week de dadels en studentenhaver even in de warme koffie. Laat afkoelen.
  2. Hak de dadels met de studentenhaver en de walnoten, de hazelnootpasta en de cacaopoeder in een keukenmachine fijn tot je een kleverige, samenhangende massa hebt.
  3. Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier of vet de vorm in. Druk de dadel-notenmassa uit in de vorm tot een plak van 2 cm hoog. Zet in de vriezer om op te stijven.
  4. Smelt de kokosolie en breek er de chocolade in, laat de chocolade smelten, roer goed door elkaar.
  5. Strijk de chocolade uit over de dadel-notenplak, strooi er de gehakte noten over en zet weer in de vriezer om op te stijven.

Porties

16 porties

Bereidingstijd

10 minuten + 1 uur in de vriezer

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1,5 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen