Sluiten

Bonensoep met palmkool

De cavolo nero, ook wel palmkool of zwarte kool genoemd, komt goed tot zijn recht in deze verwarmende soep met bonen. Lekker voor de koude maanden!

  1. Bonensoep met palmkool

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 tenen verse knoflook
  • 250 g wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 g palmkool
  • 2 laurierbladeren
  • 125 g gedroogde, geweekte en gekookte cannelinibonen, of een blik gekookte cannelinibonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Snij de wortels en de bleekselderij ook vast in kleine halve maantjes en snipper de palmkool in dunne reepjes. 
  2. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in een paar minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak tot het geurig is. Voeg de wortel, bleekselderij en de palmkool toe en laat iets slinken.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg ook de laurierbladeren, bonen en tomaten toe. Laat de soep nu voor circa 1 uur zachtjes koken tot alle groente zacht is geworden en de soep dikker is geworden. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met ciabattabrood en gehakte peterselie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen