Sluiten

Kleurrijke regenboogwortel- & ricotta-tart

Een feestje op tafel met deze mooie kleurenmix van oranje, geel en paarse biodynamische wortels vers uit de polder klei van boer Krispijn van BioRomeo in Ens.

  1. Kleurrijke regenboogwortel- & ricotta-tart

Ingrediënten

  • meel, voor het uitrollen van deeg
  • 320 g bladerdeeg, ontdooid (is 1 pakketje van bijvoorbeeld. Donaustrudel)
  • 5 regenboogwortelen, geschrobd en in de lengte in halve of kwarten gesneden
  • 1 el extra vergine olijfolie, plus meer om te serveren
  • 200 g ricotta kaas, uitgelekt
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ¼ kopje gehakte verse kruiden zoals peterselie, bieslook, dille of basilicum
  • Zout & vers gemalen zwarte peper, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed twee omrande bakplaten met bakpapier of siliconen bakmatten. 
  2. Bestuif een schoon oppervlak licht met wat bloem. Leg het bladerdeeg op het oppervlak en rol uit tot een rechthoek 25 cm x 35 cm.
  3. Voeg in een grote mengkom wortelen, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe en hussel door elkaar. Verdeel de wortelen op een bakplaat en schuif het rek onderin de voorverwarmde oven. Rooster de wortelen 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Leg ondertussen het bladerdeeg op de voorbereide bakplaat en prik het deeg met een vork in de rand om te voorkomen dat het in het midden gaat opbollen. Schuif de bakplaat in het bovenste rek van de voorverwarmde oven en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  5. Mix in een kom ricotta, feta en een gehakt teentje knoflook. Mix tot een gladde massa, proef en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  6. Als de korst goudbruin en enigszins afgekoeld is, voeg je het kaasmengsel toe aan het midden van het bladerdeeg en smeer je het in een gelijkmatige laag uit tot aan de rand. Verdeel de wortelen over het kaasmengsel en zet het geheel nog even in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal uit de oven en serveer met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen