Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Parelcouscoussalade met wilde wortel

Heerlijke salade met veel smaak en kleur. De frisse, knapperige blaadjes spinazie en waterkers combineren goed met de parelcouscous en romige tahindressing. Genieten!

  1. Parelcouscoussalade met wilde wortel

Ingrediënten voor de salade

  • 160 g parelcouscous
  • 300 g wilde wortelen
  • 100 g edamameboontjes
  • 3 baby avocado’s
  • 1 el citroensap
  • 100 g spinazie
  • 50 g waterkers
  • 2 el olijfolie (en meer om in te bakken)
  • zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

  • 15 g koriander
  • 2 el tahin
  • 2 el lauwwarm water
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl ketjap
  • zout en peper
  • sesamzaadjes

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 0C en zet een pan met water op.
  2. Kook de parelcouscous gaar, giet af en spoel met koud water. Roer er een eetlepel olijfolie door.
  3. Snijd ondertussen de wortels over de lengte doormidden. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet ca. 20 minuten in de oven.
  4. Snijd voor de dressing de helft van de koriander fijn. Maak dan de dressing door 2 eetlepels tahin met 2 eetlepels lauwwarm water en 2 theelepels citroensap te mengen. Voeg naar smaak zout en peper en eventueel een scheutje ketjap toe. Roer tot de dressing een goede dikte heeft (voeg eventueel meer water toe). Roer de fijngesneden koriander erdoor.
  5. Bak de edamameboontjes op hoog vuur kort (ca. 3 minuten) in een scheutje olijfolie tot ze goed warm zijn en hun bite behouden. Voeg zout en peper toe terwijl je ze verwarmt. Laat ze iets afkoelen.
  6. Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  7. Roer de edamameboontjes door de parelcouscous en dan de avocadoblokjes. Besprenkel het geheel met wat citroensap.
  8. Doe een handje spinazie op de borden en schik daarop de parelcouscoussalade. Verdeel de wortelen erover. Besprenkel rijk met de tahindressing en bestrooi met sesamzaadjes, de rest van de koriander en de waterkers.

Tip: Je kunt de edamameboontjes ook stomen of koken, voeg ze bijvoorbeeld de laatste paar minuten toe aan de kokende parelcouscous.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen